Elke huiseigenaar houdt van de veranda. We zeggen het over, we horen het op tv en lezen erover in tijdschriften. Maar wat is een veranda echt? Is het gewoon een gebouw met een dak dat de veranda schuilt van de elementen? Of heeft het meer voor?

Veranda plaatsen

Zelfs de kleinste portieken kunnen een vleugje natuur beheren. Kleine planten doen dubbele plicht door het leven aan te trekken en kleur te geven aan de buitenruimte. Lijn de ramen met kleine buitenplanters, of surround de voordeuropening met lage hangende manden gevuld met kruiden, varens en gebladerte.

Moderne veranda’s en dekken zijn verkregen in vele vormen en stijlen.

Je kunt een moderne veranda bouwen rond een boom of een mooie patio gebouwd in een rotswand. Een houten veranda is misschien niet het eerste om in je op te komen als je denkt aan huisontwerp, maar onderschat de veelzijdigheid en functionaliteit van deze veelzijdige constructie. Wood is een uitstekende keuze omdat het mooi en sterk is en kan worden gekleurd of in een denkbare stijl geschilderd. De toevoeging van een paar goed gekozen bloemen of planten, en je hebt een mooie achtertuin of veranda die zowel functioneel als aantrekkelijk is.

Bij het plannen van uw veranda of dek, denk dan aan het algemene thema van uw huis. Is de architectuur modern of traditioneel? Vind je het uiterlijk van een open veranda leuk, compleet met houten vloeren of stenen accenten? Is je thuis omringd door landschapsarchitectuur en bomen, waardoor het een landelijk of landelijk gevoel heeft? Er zijn veel goedkope en betaalbare externe veranda-ontwerpen beschikbaar, van decks met een Breezeway, open haarden, zitplaatsen en zelfs serre. Met een beetje onderzoek vindt u ongetwijfeld een veranda of veranda die perfect bij uw huidige stijl voldoet, en een eenvoudige toevoeging aan uw huis is.

De meest populaire keuze voor een veranda of veranda is de eenvoudige en praktische afgesloten veranda.

Dit type veranda is meestal opgebouwd uit hout en is vrijstaand, wat betekent dat het geen dek heeft eraan. Een ingesloten veranda kan een luifel hebben dat licht kan blokkeren, maar is nog steeds een zeer aantrekkelijke toevoeging aan een huis. Veel mensen kiezen een eenvoudige houten veranda, maar er zijn veel opties die beschikbaar zijn, zoals gekleurd hout, gespiegelde panelen en meer.

Beslissen over welk type veranda je zou willen is alleen de eerste stap bij het bouwen van je perfecte woonruimte buiten. Zodra u het perfecte ontwerp en de grootte voor uw veranda hebt gekozen, kunt u beginnen met het kiezen van de materialen die het beste bij uw behoeften voldoen. Vergeet niet dat een grote materiaalkeuze zal toevoegen aan de waarde van uw huis, dus zorg ervoor dat u uw onderzoek doet voordat u een specifiek materiaal kiest. Porch-kussens kan helpen om een uitnodigende buitenruimte te creëren die door het hele gezin kan worden genoten. Ongeacht welk type veranda u kiest, of welk ontwerp u selecteert, u zult zeker genieten van het doorbrengen van tijd in uw veranda-ruimte.

 

Van der Bauwhede: Jouw veranda tot in de perfectie. Voor een veranda Dendermonde moet je bij Van Der Bauwhede zijn.
Als verandabouwer ontwerpen en bouwen we alles zelf, van moderne tot landelijke stijl.

Roterijstraat 107
8790 Waregem
T +32 56 60 15 32
info@vanderbauwhede.be